Digital

Digital

Nieuws

Trumpf kan niet zonder smartphone

Nee, geen typfout.
Gereedschappenfabriek Trumpf is zover met de digitalisering dat haar medewerkers hun werk niet meer zonder smartphone kunnen doen. Als zich bijzonderheden voordoen in het productieproces, worden zij daarover via hun telefoon geïnformeerd.
Daarin verschilt Trumpf van veel andere klassieke productiebedrijven. Die verbieden hun medewerkers vaak hun smartphone mee te nemen in de fabriek omdat ze anders de hele dag niets anders doen dan appen en kinderachtige grappen uitwisselen. Trumpf beschouwt de smartphone als een belangrijk hulpmiddel om medewerkers hun werk in de fabriek efficiënter te laten doen. Tegelijkertijd kunnen klanten nu via hun smartphone nieuwe gereedschappen bestellen.

Een woordvoerder: “Trumpf heeft op het vlak van digitalisering een tandje bijgeschakeld, niet alleen in de technologie die naar de markt wordt gebracht, ook in de eigen fabrieken. Automatisering van het productieproces was de eerste grote stap, digitalisering van het werk is de volgende.”

En verder, trots: “Er werken meer dan 500 medewerkers aan de digitalisering, we hebben méér software-ingenieurs dan machinebouwingenieurs.”

Bron: Metaalmagazine.nl april 2018