Digital

Digital

Nieuws

Nieuw zaaksysteem Drechtsteden schiet niet op

Een paar jaar geleden stelde Mark Voogd, oprichter van Mozard, de Gemeenschappelijke Regeling Drechtsteden voor om in een vrij simpele slag de overstap te maken van het aloude Mozaïek naar het eigentijdse Mozard. Helaas ging hier ook de vlieger van Luc de Vos op: “Ze doen alles verkeerd, en je ziet ze bezig en je wil ze helpen. Als ik wil helpen is er niemand die luistert, naar mijn wijze raad.”

Drechtsteden koos voor een aanbesteding. Green Valley won de aanbesteding. En drie jaar van pogingen tot inrichting en invoering volgden. Met als gevolg: ettelijke miljoenen verspijkerd en de Drechtsteden stappen nu over van Green Valley op Brein (beide onderdeel van de Roxit Groep).

De stuurgroep van het project dat het zaaksysteem invoert (of beter: in zou moeten voeren) meldt dat “de uitrol van een nieuw klant-, zaak- en archiefsysteem een complexe aangelegenheid is”.

Een woordvoerder vertelt Computable dat er meerdere redenen zijn waarom de ingebruikname van het systeem vertraging oploopt. De belangrijkste is dat Drechtsteden de overstap maakt van maatwerk naar standaardsoftware. Ook zou de invoering van de AVG grote impact hebben op een netwerk waarop zeven gemeenten en vijf uitvoeringsorganisaties met veel persoonsgegevens werken.

De afgelopen jaren zijn de bestuurders van de Drechtsteden steeds geïnformeerd over de ietwat stroeve voortgang van het project. In Dordrecht is er zelfs in de gemeenteraad uitgebreid over gesproken. Niemand voelde zich geroepen in te grijpen.

Volgens Roxit is het overigens nog steeds Green Valley dat diensten en software levert aan Drechtsteden.

Mozard is nog steeds bereid om in gesprek te gaan met Drechtsteden om te zorgen voor een “succesvolle en financieel aantrekkelijke migratie” van Mozaïek”.

Bron: Computable april 2018