Digital

Digital

Nieuws

CIO moet zorgen voor werkplekdynamiek

Het komt weleens voor dat een medewerker zijn ontslag aanbiedt met de mededeling: “De ICT is hier zo slecht geregeld dat het voor mij te moeilijk is om mijn taken naar behoren uit te voeren.” De CIO van het bedrijf waar zoiets gebeurt, voelt zich dan toch een beetje lullig.

Een onderzoek onder personeel van Nederlandse bedrijven wees vorig jaar uit dat de helft van de werknemers die ander werk zoekt, op zoek is naar een baan waarin ze kunnen rekenen op meer flexibiliteit en betere communicatie en samenwerking.

CIO.nl schrijft erover dat het zeer waarschijnlijk is dat technologie het werkplezier kan verhogen maar ook kan verminderen, en dat het logisch is dat werknemers (omdat ze thuis zoveel gewend zijn) steeds hogere eisen stellen aan die technologie. De productiviteit van de werknemers hangt steeds meer af van technologie. De werkplek verandert. Een ICT-technisch hoogwaardige werkplek motiveert mensen.

Aanbeveling van CIO.nl aan zijn doelgroep, alle CIO’s van Nederand: “Nu deze nieuwe en komende generatie aan werknemers de werkplekomgeving blijft veranderen, is het de taak van ons, CIO’s, om mee te gaan met die verandering, en oplossingen en strategieën vinden die zorgen voor de meest productieve werkplekdynamiek.”

Concreter wordt het niet.

Bron: Cio.nl april 2018