Digital

Digital

Nieuws

Zorgorganisatie mikt op digitale vaardigheid

Zorgorganisatie ’s Heeren Loo maakt zich al langere tijd zorgen om de digitale vaardigheden van haar medewerkers. Daarom heeft zij een website ingericht voor het delen van basiskennis over ICT-hulpmiddelen, software en tips op het gebied van privacy en gegevensbeveiliging. De belangrijkste reden: de zorg wordt almaar digitaler. Denk aan dagelijks nieuwe apps, de toepassing van robotica en steeds meer producten die met het wereldwijde web verbonden zijn (‘het internet der dingen’).

’s Heeren Loo hoopte dat haar medewerkers zichzelf mee zouden nemen in deze ontwikkelingen, maar dat bleek ijdele hoop. Een onderzoekje leerde dat liefst 1000 digitaal onvaardigen bij de organisatie in dienst zijn: medewerkers die nog een wereld te winnen hebben op het gebied van digitale vaardigheden. Andere medewerkers zijn best digitaal vaardig, maar willen zoveel mogelijk weten over bijvoorbeeld de nieuwste mogelijkheden op het gebied van eHealth.

Een woordvoerder: “Elke medewerker heeft basisvaardigheden nodig heeft om in de zorg te kunnen blijven werken. Vanuit onze campagne die twee jaar duurt, doen wij er alles aan om de medewerkers op een plezierige manier te ondersteunen bij het halen van dit doel.”

Voorbeelden: Speciale digicoaches helpen medewerkers op hun werkplek. In de nieuwe competentieprofielen is voor alle functieniveaus vastgelegd over welke digitale vaardigheden de gezochte medewerker moet beschikken.

Bron: Klik.org april 2018