Digital

Digital

Nieuws

Digitaal Duitsland is toekomstsprookje

Anekdote: Een ICT’er was op vakantie in Duitsland, niet ver van de Tsjechische grens. Op zeker moment was hij verdwaald. En: internetverbinding weg. “Nou,” zei zijn vriendin. “Kennelijk zitten we nog in Duitsland. Wedden dat internet het weer doet eens we Duitsland uit zijn?”
Ze won de weddenschap: “Een paar minuten later zagen we kapotte huizen, we voelden een agrarische sfeer als in midden 20ste eeuw, maar Google Maps werkte weer. We waren in een Tsjechisch dorp, waar de auto’s ouder waren dan in Duitsland, maar de digitale snelweg beduidend verder ontwikkeld.”
Dat schrijft Duitslandinstituut.

De Duitsers weten niet beter… tenzij ze in Nederland op vakantie komen. Dan hebben ze opeens een internetverbinding die ze in eigen land pas over tien jaar zullen kennen. Boze Duitsers heb je ook… maar anders dan Boze Nederlanders maken die zich veel meer druk over het trage internet dan over de Islam en aanverwante onderwerpen.

Een belangrijke oorzaak van de Duitse achterstand, aldus Duitslandinstituut: “Het is onmiskenbaar dat Duitse overheidsorganisaties, zacht gezegd, moeite hebben zich aan moderne tijden aan te passen. En het vermogen van Duitse bedrijven om snel op hedendaagse technologieën in te springen is notoir minder ontwikkeld.”

Bron: Duitslandinstituut.nl maart 2018