Digital

Digital

Nieuws

Suriname digitaliseert erop los

Het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties (MOT) en de Financial Intelligence Unit Suriname (FIU-Suriname), beide onderdeel van het Ministerie van Justitie en Politie, hebben een grote stap voorwaarts gemaakt op het gebied van digitalisering: ze hebben het digitale meldsysteem FIU-Suriname Reporting System (REPSYS) gelanceerd.

De gebeurtenis was zo bijzonder en waardevol, dat waarnemend minister van Justitie en Politie Ferdinand Welzijn zelf de lancering van het systeem en bijbehorende website deed. Hiermee kunnen de organisaties “op effectievere en effici├źntere wijze” hun taken uitvoeren.

De minister speechte ook nog: “De veranderde omstandigheden van de wereld om ons heen vereisen een modernere aanpak waar digitalisering onderdeel van is. Digitalisering geeft eveneens de mogelijkheid om zaken aangaande ongebruikelijke transacties op een voortvarende wijze aan te pakken. Wij kunnen hiermee kosten en tijd besparen. De tijd die nu vrijkomt, kan worden benut om hogere producties te halen.”

MOT en FIU richten zich voornamelijk op het bestrijden van geldwitwaspraktijken. Burgers en bedrijven kunnen vermoedens van zulke praktijken nu digitaal melden.

Bron: SR Herald maart 2018