Digital

Digital

Nieuws

IT'er zelf heeft meeste baat bij digitalisering

Nederlandse bedrijven en overheden besteden zo weinig aandacht voor het steeds maar toenemende tekort aan digitale vaardigheden onder hun medewerkers, op alle niveaus, dat het direct de tarieven van externe IT-professionals omhoog drijft. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van FastFlex.

De stijging van de tarieven is vooral een gevolg van het tekort aan IT’ers. Dat is te vergelijken met het tekort van een jaar of tien geleden, kort voor de crisis. “Door de schaarste op de markt kunnen zij hogere tarieven vragen.” Het gemiddelde inhuurtarief steeg sinds 2015 met vier procent.

De stijging is vooral groot bij de meer technische functies van functioneel applicatiebeheerder, database-administrator en developer. Vooral in de categorie van de juniors. Projectmanagers en servicedeskmedewerkers profiteren, vanwege de minder technische en specialistische aard van hun werk, minder van de stijgende tarieven.

IT-ondernemers verwachten dan ook een goed eerste kwartaal van 2018, maar beseffen dat het tekort aan arbeidskrachten een rem op de groei zet.

Bedrijven en overheden richten zich intussen steeds meer op het in vaste dienst nemen van IT-talenten. Maar waar haal je die vandaan in een krimpende markt?

Bron: AG Connect maart 2018