Digital

Digital

Nieuws

IBM en Maersk werken samen aan blockchainplatform

Blockchain is in.
Automatiseerder IBM en scheepvaartbedrijf Maersk hebben een gezamenlijke onderneming opgericht om onderzoek te doen naar de toepassing van blockchaintechnologie. Ze willen via blockchain “de volledige keten van de wereldwijde containerhandel efficiënter en veiliger” maken. Dat schrijft Logistiek.nl.

Blockchain wordt het nieuwe digitale handelsplatform en moet het mogelijk maken containervervoer ‘real-time’ te monitoren en de digitale communicatie tussen toeleveranciers te verbeteren en overzichtelijker te maken. Het kan de scheepvaartsector miljarden euro’s op jaarbasis opleveren, denken IBM en Maersk.

Iets concreter: de gezamenlijke onderneming richt zich op het realiseren van een digitaal dashboard waarin de goederen en informatie van alle fabrikanten, logistiek dienstverleners en overheidsinstanties (bijvoorbeeld de douane), te zien zijn.

Een woordvoerder: “Het potentieel van het aanbieden van een neutraal, open digitaal platform voor veilige en eenvoudige manieren om informatie uit te wisselen is enorm en alle spelers in de hele supply chain profiteren hiervan.”

Bron: Logistiek.nl maart 2018