Digital

Digital

Nieuws

Gemeente behoudt fysieke balie

Ook in de gemeente Ooststellingwerf heeft de digitalisering toegeslagen. Negen op de tien burgers kiest, als ze informatie nodige hebben, in eerste instantie voor de website. En een meerderheid van de mensen weet het antwoord op hun vraag ook te vinden op die site. Wie niet van de website gebruik maakt, blijkt bellen naar de gemeente een fijne manier van contact te vinden, en de ambtenaren van de gemeente zijn ook altijd vriendelijk, toegankelijk en geduldig.

Daarom waren er plannen om de fysieke balie maar te schrappen. De gemeenteraad van Ooststellingwerf is het daar niet mee eens. Zo riep raadslid Meine Jansma van de ChristenUnie het college op om “het gevoel voor de werkelijkheid niet te verliezen” en “de functie van de balie in het intermenselijke contact niet uit te vlakken”.

Verantwoordelijk wethouder Engbert van Esch stelde de raad gerust: “We gaan uit van een brede dienstverlening. Mensen willen ook gewoon komen vertellen wat er aan de hand is in hun straat. De inwoner die geen keuze heeft moet op de juiste manier bediend worden, die betaalt daar netjes leges voor.”

De balie blijft dus.

Bron: Nieuweooststellingwerver.nl februari 2018