Digital

Digital

Nieuws

Mooi leven: digitale nomade zijn

De website Businessinsider.nl publiceert een gesprek met een zekere Annemarie Konijn, een vrouw van 36 jaar oud die doet wat iedereen kan doen in deze tijd: leven als digitale nomade, de hele wereld over reizen, werken waar en wanneer je wilt. Het ultieme nieuwe werken dus. Annemarie is ook de vrouw achter ikwilmeerreizen.nl. Een paar citaten:

De start van haar leven als digitale nomade: ze ging via social media op zoek naar geestverwanten. Zo kwam ze in aanraking met de Nomad Cruise, een cruiseschip dat goedkope cabines verhuurt. Een grote groep mensen met interesse in het fenomeen digitale nomade besloot mee te gaan. Op de boot gaven de aanwezigen elkaar workshops en deelden ervaringen en kennis.
Een paar jaar later is de Nomad Cruise een professionele toestand geworden, met een complete conferentie aan boord. Een paar honderd mensen nemen deel.

Als digitale nomade is Annemarie overal aan het werk: “Je bent geen local en je bent geen toerist. Ik krijg vaak de vraag van backpackers die ik ontmoet: ‘Ben je nu nog niet klaar? Moet je nu alweer werken?’. Maar ik ben daar niet op vakantie. Het is mijn werkplek.”

Een digitale nomade wordt ook weleens moe van de veranderingen en kiest dan voor een langer verblijf ergens. “Het is heel erg leuk om iedere dag weer nieuwe mensen te ontmoeten. Dat zijn vaak bijzondere of inspirerende mensen, maar het is ook vreselijk vermoeiend, want je moet iedere dag opnieuw je verhaal doen.”

Ook heeft de digitale nomade nogal eens last van keuzestress: “Als ik in Nederland ben, ligt de hele wereld aan mijn voeten. Maak dan maar eens een keuze!”

Kan iedereen digitale nomade worden? Op zich wel, maar toch: “Vrijwel iedere digital nomad is ondernemer, dat is al een veel onzekerder bestaan dan loondienst. Je bent zowel een business aan het runnen als aan het reizen. Dat is een combinatie die je moet aankunnen.”

Bron: Businessinsider.nl februari 2018