Digital

Digital

Nieuws

TenneT gaat internationaal samenwerken zonder SharePoint

Hoogspanningsnetbeheerder TenneT werkt vooral in Nederland en Duitsland. Om de samenwerking tussen de kantoren in de verschillende landen beter vorm te geven, heeft TenneT aan IT-leverancier Embrace gevraagd een platform voor interne communicatie in te richten. Embrace is nu al flink actief op zowel de Nederlandse als de Duitse markt.

Een woordvoerder van TenneT: “Wij willen een platform dat niet alleen statische content toont, maar waar ook interactie plaatsvindt. Waar actieve communities kennis met elkaar delen en grensoverschrijdend samenwerken.”

Embrace zal geen gebruik maken van Microsoft SharePoint, de marktleider op het gebied van digitaal samenwerken. TenneT werkte namelijk al met SharePoint en “op basis van een intern onderzoek” scoorde SharePoint een dikke onvoldoende voor de ambities van interne communicatie bij TenneT. Het was vrijwel niet te doen, volgens een woordvoerder, om op dat platform de twee landen met elkaar te verbinden, met behoud van de eigen taal en cultuur, terwijl ook overkoepelende informatie is geïntegreerd.

Merkwaardig.

Bron: Computable februari 2018