Digital

Digital

Nieuws

Finalist levert GGD’s digitaal dossier

De GGD regio Utrecht, GGD Twente en GGD Hollands Noorden hebben IT-bedrijf Finalist gevraagd een nieuw digitaal dossier voor de Jeugdgezondheidszorg te ontwikkelen. Het dossier kent onder meer een registratiesysteem en een portaal. Het registratiesysteem is voor de zorgverleners, het portaal voor de ouders.

Het systeem moet ervoor zorgen dat ouders voortaan beschikken over hun volledig dossier en bovendien eenvoudig afspraken kunnen maken met consultatiebureau of jeugdarts.
Bovendien moeten vanuit het digitaal dossier geanonimiseerde gezondheidsgegevens kunnen worden gedeeld met gemeenten en andere ketenpartners.

Hans Ketterings, Algemeen Directeur bij Finalist, zegt dat zijn bedrijf met deze opdracht “verder vorm geeft aan onze strategie om IT en maatschappij te verbinden. De invulling van deze opdracht sluit aan bij de verbindende factor die bij Finalist altijd centraal staat. We zien het project dan ook met veel enthousiasme tegemoet en zijn blij dat we met de ontwikkeling van het digitaal dossier een maatschappelijke bijdrage kunnen leveren.”

Bron: Dutchitchannel februari 2018