Digital

Digital

Nieuws

Rijks ICT Gilde is al van start

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) kondigde eind 2017 de komst van een Rijks ICT Gilde aan. Het blijkt inmiddels van start te zijn gegaan. Het gilde is een flexpool goede ict’ers voor de rijksoverheid en moet bijdragen aan verbetering van de digitale deskundigheid binnen de overheid.

Het Rijks ICT Gilde bestaat uit mensen met actuele kennis van softwareontwikkeling, data engineering, cloudontwikkelaars en it-beveiligingsspecialisten. Het Rijk wil jonge en ervaren ict’ers binden en garanderen dat ze zich blijven ontwikkelen.

De initiatiefnemers voor het gilde zijn Hans Schutte (directeur-generaal van DUO) en Mo Jaber (nu directeur Rijks ICT Gilde). Schutte: “Voor alle uitvoerende organisaties binnen het Rijk is het van groot belang om goede ict’ers in dienst te hebben om de slag naar de digitale samenleving te kunnen maken en ons klaar te maken voor de toekomst. En hoe meer goede ict’ers bij het Rijk werken, hoe aantrekkelijker het Rijk wordt als werkgever.”

Bron: Computable januari 2018