Digital

Digital

Nieuws

Muizen digitaal een kopje kleiner maken

Nederland kent veel bakkerijen en bakkerijen werken met voedsel en voedsel trekt ongedierte aan, ratten en muizen bijvoorbeeld. Vroeger werd op grote schaal gif ingezet om deze dieren te doden, maar dat mag niet meer, schrijft Bakkerswereld.

Dat betekent dat ook bedrijven die als kernactiviteit het bestrijden van ongedierte hebben, nieuwe wegen moeten zoeken. Digitale wegen bijvoorbeeld. Een woordvoerder van een van die bestrijdingsbedrijven: “Denk daarbij aan het monitoren van ongedierte door middel van warmte- en bewegingssensoren, zodat vanaf een afstand gekeken kan worden of er sprake is van overlast. Ook zijn er steeds meer vallen die digitaal, op basis van elektrocutie, werken, zowel boven als onder de grond, waardoor gif niet meer nodig is”.

Muizen zijn de ergste vijanden van de bakker. Een muis heeft aan een gaatje van zes millimeter genoeg om de bakkerij binnen te dringen.

Veel bedrijven bieden hun klanten intussen technologisch hoogstaande muizenvallen aan. Ze combineren radarunits “met een lokaal communicatienetwerk, dat de ondernemer en de bestrijdingstechnicus waarschuwt zodra een muis gevangen is”. Gif komt er in dat geval niet aan te pas. Een woordvoerder: “Als een muis gevangen is, krijgt de servicemedewerker alle details, zoals locatie, plaatsing radar, datum en tijd, en maakt dan naar aanleiding van de melding een afspraak om de installatie te controleren en opnieuw in te stellen.”

Bron: Bakkerswereld januari 2018