Digital

Digital

Nieuws

Ziekenhuis krijgt digitale Michelinster

Het ziekenhuis Sint Jansdal in Harderwijk heeft de HIMSS EMRAM 7 Award ontvangen. Deze prijs beloont Sint Jansdal voor het feit dat het “zijn zorgprocessen optimaal ondersteunt met de inzet van digitale hulpmiddelen”. Een woordvoerder van het ziekenhuis zelf spreekt van een soort Michelin-ster voor kwaliteitsverbetering door middel van digitalisering. Slechts drie andere ziekenhuizen in Europa hebben dezelfde prijs gekregen.

Een woordvoerder: “Deze award past in de strategische ambities van ons ziekenhuis. Wij geloven in de kracht van digitale ondersteuning van onze zorgprocessen en gebruiken onze digitale data voor veilige, kwalitatief hoogstaande maar ook persoonsgerichte en persoonlijke zorg.”

Sint Jansdal scoorde goed met zijn geïntegreerd elektronisch patiëntendossier, medicatieveiligheid, elektronische beschikbaarheid van beelden en volledig digitale werkplekken.

Een arts: “De digitalisering gaat veel sneller dan we denken. Over een paar jaar komt de patiënt alleen nog voor fysieke interactie of behandelingen in het ziekenhuis. De voorbereiding gaat vanuit huis en de nabehandeling ook, met de nodige robotica en elektronische berichtgeving hieromtrent. Daar moet je je niet door laten verrassen, maar moet je je op voorbereiden. Wij zijn goed op weg en worden steeds enthousiaster.”

Bron: Hetkontaktharderwijk december 2017