Digital

Digital

Nieuws

Regelgeving hindert cloud

Het bedrijf Basefarm – cloudleverancier – stelt jaarlijks een Cloud Report op en ondervraagt daarvoor heel wat IT’ers. Onlangs verscheen de uitgave van 2017. Daaruit blijkt dat een ruime meerderheid van de IT’ers in Nederland, Noorwegen en Zweden de wet- en regelgeving rondom de publieke cloud beschouwt als de voornaamste rem voor verdere ontwikkeling van deze goudmijn.

IT’ers zijn net mensen: ze vinden dat er sowieso teveel regels en wetten van toepassing zijn op de IT-sector. En de meeste wetten sluiten totaal niet aan op de actualiteit binnen het vakgebied. Ze zijn bedacht door wetgevers die onder een steen leven.

Een woordvoerder van de onderzoekers: “De overvloed aan wet- en regelgeving lijkt een gevolg te zijn van de continue innovatie in de it-sector. Om steeds een juridisch antwoord te kunnen geven op de vele innovaties in onze sector, is door de jaren heen een wirwar van wet- en regelgeving ontstaan. Omdat de techniek niet stilstaat, sluit deze slechts kort aan op de actualiteit.”

Men zou een voorbeeld moeten nemen aan de Archiefwet 1995: meer dan twintig jaar oud en nog steeds actueel!

Bron: Computable.nl november 2017