Digital

Digital

Nieuws

Knappe meid digitaliseert toegewijd

Ook in de IT kom je weleens iemand tegen die knap van uiterlijk is. Marelle van Beerschoten is zo iemand, schrijft Quote. Ze heeft een bedrijf dat Digital Shapers heet en dat bedrijf helpt andere bedrijven en overheden om een weg te vinden in ‘de digitale jungle’. Ze richt zich vooral op big data: “Er worden heel veel data gegenereerd - en dat verdubbelt elk jaar. De kunst is om daar slimmer mee om te gaan dan je concurrent.”

Marelle bezocht kort na haar studie Silicon Valley en raakte diep onder de indruk van moderne technologie. Ze richtte een bedrijfje in apps op. Haar klanten wilden meer dan een app: ze wilden een veelomvattend digitaal advies. Toen richtte ze Digital Shapers op. Het bedrijf heeft nu zes medewerkers in dienst.

Marelle tegen Quote: “We maken bedrijven en werknemers bewust van de kansen die digitalisering biedt. Wij begeleiden bedrijven bij het stellen van de juiste vragen als ze eigen – of open – data hebben verzameld. Niet alleen om het verleden te analyseren, maar juist ook om gedrag in de toekomst te voorspellen.” Ook leert ze medewerkers van bedrijven graag om creatief om te gaan met technologie.

Tot de klantenkring behoren Schiphol, Dela, PostNL en Havenbedrijf Rotterdam.

Wie geïnteresseerd is in het uiterlijk van Marelle van Beerschoten (31), moet maar even googlen.

Bron: Quote november 2017