Digital

Digital

Nieuws

Digitalisering maakt werken leuker

Is er, met de voortdenderende digitalisering, nog een toekomst voor facility management? Dat vraagt managersonline aan een aantal deskundigen. De deskundigen zijn verknocht aan hun vak en zeggen volmondig: “Ja, er is een toekomst!”
Wel zijn er een paar voorwaarden.

Allereerst: automatiseer waar mogelijk. Adopteer software waarmee eenvoudige facilitaire diensten kunnen worden geautomatiseerd. Maak bij voorkeur gebruik van gestandaardiseerde, online middelen. Zorg dat de eindgebruiker als zijn facilitaire noden zelf kan lenigen. Digitaal.

Blijft er dan iets over?
Jawel: zorg voor een menselijk aspect in de organisatie.
Eenvoudige handelingen worden onderdeel van het digitaal platform, “de facility manager zich meer richten op servicemanagement”.

Dat betekent: aandacht voor de gebruiker. Een voorbeeld is bijvoorbeeld de toepassing van het concept van dynamisch kantoormeubilair. Een woordvoerder: “Als een medewerker het kantoor binnenkomt, is het belangrijk dat hij of zij zich welkom voelt door de omgeving en de collega’s. De kracht van de mens is dat wij in staat zijn om te beoordelen hoe een werknemer zich welkom voelt en daarop kunnen inspelen: de personal touch.”

Veel meer dan als regelaar gaat de facility manager als consultant optreden. De vervelende klusjes digitaliseren, je storten op het leuke werk. Dat is de zin van het kantoorleven.

Bron: Managersonline november 2017