Digital

Digital

Nieuws

Voorwaarts met die digitalisering van het hoger onderwijs

De Vereniging van Universiteiten, Vereniging Hogescholen en SURF hebben aan een hoge ambtenaar (de minister was verhinderd) de Versnellingsagenda voor onderwijsinnovatie 2017 overhandigd.

De agenda bevat zeer concrete speerpunten om de innovatie van het onderwijs te versnellen. Betere aansluiting op de arbeidsmarkt, flexibilisering van het onderwijs en technologie gebruiken om slimmer en beter te leren.

Een woordvoerder: “Het vraagt om kennisdeling, gedeeld commitment en gemeenschappelijke investeringen om de beloften van ICT voor het onderwijs te kunnen verzilveren.”

De onderwijsinstellingen gaan niet alleen de samenwerking binnen het onderwijs verbeteren, maar zoeken ook nadrukkelijk steun bij bedrijfsleven en overheid.

Een andere woordvoerder, tegen blikopnieuws: “Nederland is een compact, hoogontwikkeld en goed georganiseerd land met uitstekende fysieke en digitale infrastructuren. Deze bijzondere combinatie van eigenschappen geeft ons land de unieke kans om wereldwijd voorop te lopen in onderwijsinnovatie.”

Bron: Blikopnieuws.nl november 2017