Digital

Digital

Nieuws

Digitale bibliotheek in België

In België wordt een nieuwe bibliotheek gebouwd. In het stadje Eksel, wel te verstaan. Het wordt geen bibliotheek vol boeken, maar een bibliotheek die helemaal gericht is op “het volgen van de nieuwe media en digitalisering”. Dat schrijft de Internetgazet.

De oude bibliotheek, daterend uit 1980, stond vernieuwing fysiek in de weg. Daarom is gekozen voor nieuwbouw. De verantwoordelijke wethouder (schepen): “Digitalisering, beleving en samenwerking willen we bekomen door middel van een open, warm en drempelverlagend karakter van het gebouw waardoor de bezoeker zich thuis zal voelen. De aantrekkelijke uitstraling van het gebouw zal aanzetten tot nieuwsgierigheid en uitnodigen tot bibliotheekbezoek. Meer nog, de gecreëerde sfeer leidt tot langer verblijven, door middel van zitruimtes, lees- en speelhoekjes, internet- en studiefaciliteiten. Kortom, het is de bedoeling de bibliotheek om te vormen tot een belevingscentrum.”

De bibliotheek kent een hypermoderne informatica-infrastructuur in de studieruimte die ook ter beschikking zal worden gesteld aan plaatselijke scholen. Er is een filmzaal en er zal kunstonderwijs worden gegeven.

Ook aan de ouderen is gedacht: zij krijgen de kans om hun digitale kennis te verruimen en kunnen hun vragen kwijt bij een bibliotheekmedewerker met uitstekende ICT-vaardigheden.

Overigens moet de wethouder toegeven dat niet alles aan de bibliotheek vernieuwend zal zijn. Je kunt er namelijk ook boeken lenen.

Bron: Internetgazet.be oktober 2017