Digital

Digital

Nieuws

Ook de cloud wordt een koppelaar

Veel organisaties startten met werken in de cloud om “een schaalbare virtuele infrastructuur voor applicaties” te realiseren. De tijd dat dat de enige grote wens was, is voorbij, zegt een woordvoerder van SAP tegen Computable. Eigentijdse bedrijven en overheden willen de cloud inzetten als platform voor de koppeling van allerlei dynamische databronnen. Ontwikkelingen als big data, het internet der dingen en lerende machines nemen een hoge vlucht. En dankzij de cloud kun je zeer uiteenlopende bronnen koppelen, combineren en ontsluiten. Wat je vroeger op je netwerk deed, doe je nu in de cloud.

Bedrijven en overheden richten zich al lang niet meer op beheren van infrastructuur. Ze zien meer heil in het actief ontwikkelen van architectuur en digitalisering om snel innovatieve digitale producten of diensten te kunnen leveren.

SAP ziet bijvoorbeeld in de gezondheidszorg grote kansen. “Met niet-privacygevoelige gegevens kun je allerlei verbanden leggen die eerder niet mogelijk waren. We verwachten hiermee grote doorbraken. Analytics die een revolutie ontketenen, bijvoorbeeld bij kankeronderzoek.’

En verder: “Computers kunnen razendsnel associëren en bijleren met big data en processen uit het cloudplatform en het omliggende netwerk. Dit gaat veel sneller dan wij dat zelf doen.”

Een nieuwe bloeitijd voor het koppelen ligt in het verschiet.

Bron: Computable oktober 2017