Digital

Digital

Nieuws

Verouderde systemen en weerspannige medewerkers bedreigen digitalisering

Verouderde systemen en weerspannige medewerkers bedreigen de digitalisering in het bedrijfsleven. Dat schrijft Computable op basis van een wereldwijd onderzoek van Sana Commerce, een bedrijf dat “een geïntegreerde e-commerce oplossing voor Microsoft Dynamics en SAP” levert.

De meeste bedrijven in de wereld begrijpen intussen wel dat succesvolle digitalisering de concurrentiepositie kan verbeteren, maar worstelen met verouderde systemen waar hun medewerkers aan gewend zijn en die ze daarom maar moeilijk kunnen loslaten. “De voortdurende verandering” die digitalisering met zich meebrengt valt gewoon slecht op de werkvloer.

Daarnaast hebben veel bestaande bedrijven, opgericht en gegroeid in het papieren tijdperk, last van nieuwkomers op de online markt en van goedkopere buitenlandse leveranciers die profiteren van het overal beschikbare internet.

Een woordvoerder van Sana Commerce: “Als het aankomt op digitaliseringsprojecten voor bedrijven is het nu of nooit. We weten dat bedrijven de druk voelen in de vorm van concurrentie die toenemend digitaal en online actief is. Het onderzoek wijst uit dat 72 procent van de organisaties ervan overtuigd is dat ze hun producten in de toekomst 100 procent online zullen gaan verkopen.’

Bron: Computable oktober 2017