Digital

Digital

Nieuws

Cisco en Philadelphia gaan e-health aanjagen

Gehandicaptenzorginstelling Philadelphia en IT-bedrijf Cisco gaan samenwerken om de e-health (digitale gezondheidszorg) te bevorderen. Hun doel is niet ten koste van alles te digitaliseren, maar: “Een betere leefomgeving voor mensen met een beperking en het ontlasten van zorgverleners.”

Philadelphia is ervan overtuigd dat technologie de levenskwaliteit, het gevoel van vrijheid en de zelfstandigheid van mensen met een verstandelijke beperking enorm kan bevorderen. Daarom is zij al langer bezig met technologische innovaties. Een woordvoerder: “De veiligheid, snelheid en schaalbaarheid van onze infrastructuur maakt het mogelijk dat wij klaar zijn voor nieuwe toepassingen van e-health, domotica en zorgverlening op afstand en met digitale hulpmiddelen.”

“We gebruiken al veel innovaties om te kijken wat er echt werkt, hoe het cliënten helpt en medewerkers mogelijk ontlast. Daarnaast is het van belang dat de zorgmedewerkers begrijpen hoe je deze digitale toepassingen optimaal gebruikt.”

Philadelphia heeft al het nodige aan digitale hulpmiddelen operationeel. Ze gebruikt slim incontinentiemateriaal om met een sensor vast te stellen of een patiënt moet worden verschoond, maakt gebruikt van de app DigiContact die 24-uur per dag videocontact mogelijk maakt met klanten en levert zorg via de sociale robot Pepper - Phi. Ook lopen er pilots met gezichtsherkenning door robots, Google Maps in de schoenzolen van dwalende mensen en ‘zelfdenkende verlichting’.

Samen met Cisco hoopt Philidelphia flinke digitale stappen voorwaarts te maken. De partijen hebben een ‘route de campagne’ uitgedacht. Ze willen personeel digitaal opleiden, zorgprocessen optimaliseren met behulp van gegevensanalyse en innovaties beschikbaar stellen aan andere zorginstellingen.

Bron: Duurzaambedrijfsleven.nl oktober 2017