Digital

Digital

Nieuws

Nederlands succes op Belgische archiefmarkt

Het Bunschotense bedrijf Deventit heeft een aardige opdracht op de Belgische markt gescoord. Het bedrijf zal een archiefsysteem ontwerpen en inrichten voor Digipolis, een Vlaamse vereniging voor intergemeentelijke samenwerking. Het archiefsysteem zal in gebruik worden genomen door het stadsarchief van Gent en verschillende andere gemeenten in Oost-Vlaanderen.

Digipolis werkt samen met eGov, het verzelfstandigd agentschap voor ondersteuning van lokaal e-government binnen Oost-Vlaanderen. Het archiefsysteem heet Atlantis en is een standaardpakket van Deventit voor collectiebeheer.

Een woordvoerder van Digipolis: “Het pakket Atlantis is verkozen na een brede verkenning van beschikbare oplossingen voor archiefbeheer. Uit de aanbiedingen bleek Atlantis, de oplossing van Deventit, het best aan te sluiten bij onze wensen en eisen met een prima prijs-kwaliteit-verhouding.”

Een woordvoerder van Deventit: “Het Atlantis-platform dat gerealiseerd gaat worden, kan door meer dan zestig organisaties gebruikt gaan worden. Wij groeiden al heel sterk in België, maar met deze opdracht maken wij een grote stap.”

Bron: Computable België september 2017