Digital

Digital

Nieuws

Kwekers tegen digitalisering

Het coöperatieve plantenveilingbedrijf Royal Flora Holland wil vanaf 4 oktober alle planten alleen nog digitaal veilen met behulp van foto’s. Dat scheelt een hoop logistiek, want nu nog is het de gewoonte dat alle planten fysiek in de veilinghal worden bezorgd. Veiling blij, kwekers blij, zou je zeggen. Niks hoor!
Liefst 215 kleine plantenkwekers zijn mordicus tegen: “Een plant koop je niet van een foto!” zeggen zij. “Een plant moet je aanraken, zien, ruiken.” De kwekers willen Royal Flora Holland op andere gedachten brengen via een bijzondere algemene ledenvergadering.

Een woordvoerder van de veiling, sip: “Negentig procent van de leden wil de digitalisering. We gaan toe naar een wereld waarin digitaal de standaard is en kopen op afstand de norm. Een wereldwijde digitale marktplaats is het uitgangspunt. Dit sluit aan bij onze ambitie om digitaal het grootste platform voor bloemen en planten te worden.”

De woordvoerder geeft toe dat de veiling veel zal moeten investeren in het garanderen van representatieve productfoto’s en betrouwbare aanvoerinformatie.

Bron: Emerce september 2017