Digital

Digital

Nieuws

Medisch Centrum Leeuwarden durft digitaal te gaan

Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) heeft een ambitie: een digitaal voorloperziekenhuis worden. Want digitale vernieuwing kan het leven prettiger maken voor de eigen medewerkers en voor patiënten. De eerste stap: een betere netwerkinfrastructuur. Huawei heeft opdracht gekregen het netwerk te vernieuwen en het ziekenhuis te adviseren over nieuwe vormen van digitalisering.

Huawei is erg goed in netwerken, zegt de leverancier zelf: “Een draadloos netwerk speelt een cruciale rol in organisaties: bij de afhandeling van communicatie en datastromen, maar ook in de ondersteuning van medewerkers in efficiënter werken en samenwerken.” Een goede inrichting van de ICT kan ook helpen bij efficiënter en goedkoper werken in de zorg.

In Leeuwarden begeleidt Huawei het ziekenhuis bij het verbeteren van processen. Een goed voorbeeld: gebruik maken van beschikbare digitale informatie kan ervoor zorgen dat artsen niet in een vaste ronde alle patiënten in het ziekenhuis bezoeken, maar de rondgang plannen op basis van waar zij het meest nodig zijn: “ Zo kunnen behandelingen en zorg optimaal aangeboden aan patiënten die er het meest van kunnen profiteren.”

Het ziekenhuis zelf legt meer de nadruk op andere voordelen van digitaal werken. Een woordvoerder: “De inzet van tablets voor medewerkers en patiënten, het gebruik van intelligente platforms om diagnoses te stellen, integratie van informatiesystemen zoals EPD’s.. dat alles zorgt er voor dat de vraag naar functionaliteit en

capaciteit van het netwerk sterk zal toenemen. Door de samenwerking met Huawei kunnen we ons aanpassen aan de nieuwe ontwikkelingen. Dat doen we liever zo snel mogelijk.”

Bron: Telecompaper.com juni 2017