Digital

Digital

Nieuws

Internetwinkelen in België stagneert

Hoopvol nieuws voor de Belgische winkeliers in hun gezellige winkelstraten? Misschien… Knack meldt dat uit onderzoek blijkt dat het aantal mensen dat online winkelt al enkele jaren stationair op 74 procent van de internetgebruikers bij onze zuiderburen staat, ofwel 63 procent van de totale bevolking.

Een deskundige: “Er lijkt een zeker plafond bereikt.”

De redenen? Een product eerst in handen willen nemen voor het te kopen, zorgen om de veiligheid of weerzin tegen het delen van persoonlijke gegevens met onbekenden.

Tegelijkertijd is het niet de verwachting dat de stagnatie een voorbode is van daling…. De mensen die nu via internet kopen, willen niet meer zonder. Lekker makkelijk. Prijzen vergelijken. Je hoeft de deur niet uit.

België loopt internationaal een beetje achter als webwinkelnatie. Ook blijft de vervanging van computers door smartphones en tablets enigszins achter. Een woordvoerder: “We hebben in België al een serieuze achterstand op dit vlak en de overgang naar onlineaankopen via mobiele apparaten gaat heel langzaam. De grootste hinderpaal is het wantrouwen tegen de online betaling.”

Het onderzoek vond plaats onder 1800 internetters van 15 tot 70 jaar.

Bron: Knack juni 2017