Digital

Digital

Nieuws

Vernieuwing is een houding, niet een techniek

“In Silicon Valley gaat het niet om technologie, maar om de houding om zaken op te lossen. Vaak gebeurt dat met technologie die al jaren of decennia voorhanden is.” Dat zei de Amerikaanse wetenschapper Kathryn Myronuk (van de Singularity University, een ‘denktank’ uit Silicon Valley), op de The Next Web Conference in Amsterdam.

Myronuk is ervan overtuigd dat niet technologie, maar mensen de wereld veranderen. Juist door hun houding. Samengevat:
“In Silicon Valley kwamen multidisciplinaire teams samen om grote problemen op te lossen. Ze gebruikten technologie die al jaren bestond en pasten die op een andere manier in een andere context toe. Dát bracht verandering.”

Myronuk noemde een aantal voorbeelden van ontwikkelingen die wij heel eigentijds vinden, zoals realtime vertalingen door de computer, augmented reality en virtual reality, en die soms al tientallen jaren bestaan of mogelijk zijn. Het zijn nu opeens andere partijen die de mogelijkheden van wereldwijde toepassing ervan zien.

Het advies van Myronuk aan mensen die zich een plek in de wereldgeschiedenis willen veroveren: “Ga denken in moonshots. Zoek de grootste problemen en vraagstukken die er zijn, breng die onder de aandacht en zorg ervoor dat anderen zich uitgedaagd voelen de oplossing te realiseren.

Bron: Emerce mei 2017