Digital

Digital

Nieuws

Op zoek naar balans in digitale tijden

Sidney Vollmer publiceerde onlangs het boek On/Off “waarin hij op zoek gaat naar balans in digitale tijden”. In zijn boek beschrijft hij hoe de moderne mens leeft. Tijdens kantoortijd kijkt die twintig keer per uur op zijn telefoon om niks te missen. Als het vakantie is, gaat die op reis naar alleen de hotels met de beste recensies. Thuis luistert ie naar wat de streamingmuziekdienst hem voorschotelt.

Centrale vraag van Vollmer: laten we ons volledig sturen door de cowboys van Silicon Valley of zoeken we een betere balans? Zijn social media een middel om contacten makkelijk te onderhouden of een doel om te scoren?

Schrijver Vollmer is van 1983 en zal dus ooit weleens in een videotheek zijn geweest (waar men films verhuurde in het tijdperk voor Netflix). Hij maakte de opkomst van digitalisering mee. Hij weet uit ervaring hoe het vroeger was.

Business insider Nederland interviewde Vollmer en stelde vast dat hij zich zorgen maakt over de menselijke ‘verslaving’ aan digitalisering en over de groeiende macht van bedrijven uit Silicon Valley over ons leven. Als iedereen antwoorden op levensvragen zoekt via Google, en dat is ongeveer zo, dan kan Google dus het antwoord bepalen op alle levensvragen.

Over dat soort vraagstukken gaat zijn boek, een afwisseling van eigen ervaringen, interviews en analyses.

Bron: Business insider Nederland mei 2017