Digital

Digital

Nieuws

Ook Belgen zoeken sociale IT’ers

Belgische IT-bedrijven krijgen steeds vaker ruzie om werknemers met de juiste kennis en vaardigheden. Ze vissen allemaal in dezelfde vijver en constateren dat daar vrijwel geen vette IT-vissen meer in zwemmen.

De Belgische Computable vroeg een paar IT-tyconen wat er aan de hand is met ons mooie buurland dat het helemaal niet slecht lijkt te doen in digitaal Europa.

Een paar citaten: ”We hebben een tekort van negen- tot zestienduizend mensen per jaar.”

“IT’ers zijn gewenst. Vroeger had je ook jobhoppers, nu zijn het job-shoppers die graag hun waarde willen bepalen - en dan uiteindelijk beslissen om bij hun huidige werkgever te blijven.”

Veel bedrijven zoeken, net als in Nederland, onder slimme mensen uit kansloze vakken. “Dat zijn dan bijvoorbeeld masters in de geschiedenis of sociologie die we Java aanleren.”

“De mensen die het moeilijkst te vinden zijn, zijn mensen die zowel technisch onderlegd zijn als over goede communicatieve skills beschikken. De pure technische skills, die scholen wij wel bij. Maar sociaal zijn, dat heb je of heb je niet.”

“Het tekort zal de komende jaren blijven duren. Het aanbod blijft groter dan de vraag. Als je kan communiceren, in een team kan werken en digitale vaardigheden hebt, ben je spekkoper.”

Bron: Computable België maart 2017