Digital

Digital

Nieuws

Nieuw in België! Het digitaal faillissementsdossier!

De digitalisering van Justitie in België zet op 1 april weer een stap voorwaarts: RegSol komt in productie, het platform waarop alle betrokkenen bij een faillissement digitaal kunnen samenwerken en informatie delen.

Het beheer van nieuwe faillissementsdossiers en de digitale vastlegging van schuldvorderingen moet vanaf 1 april via Regsol plaatsvinden. Regsol geeft rechtbanken (rechters en griffiers), curatoren en schuldeisers digitaal inzage in het faillissementsdossier en maakt het ook mogelijk documenten op te stellen, te ondertekenen en uit te wisselen.
Schuldeisers moeten voortaan via Regsol hun aangiftes van schuldvordering doen. Ze betalen daarvoor een vergoeding. Rechters en griffiers krijgen beveiligde toegang tot het platform en kunnen vonnissen zelf plaatsen.

Men hoopt dat hiermee de papierstroom die nu nog met faillissementen gepaard gaat, een flink eind kan worden teruggedrongen. Een woordvoerder: “RegSol zal in elk geval, uiteindelijk, bijdragen tot een moderne manier van werken- denk maar aan de enorme tijdsbesparing omdat we elektronisch kunnen communiceren met de belangrijkste actoren in een faillissement.”

Bron: Computable maart 2017