Digital

Digital

Nieuws

ICT-project ‘te complex’ om te beheersen

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) weet zeker dat dat de BRP (Basisregistratie Personen) tot stand zal komen alleen hij weet niet wanneer. Dat heeft hij de Tweede Kamer meegedeeld.

Blauwe partijen als VVD en CDA zijn bezorgd omdat er geen duidelijke planning is voor dit ICT-megaproject. Plasterk, toch een soort artistiekeling, maakt zich veel minder zorgen.

Plasterk: “Als ik het op helikopterniveau bekijk, dan zeg ik: ‘we maken het af’. Maar wanneer? Ik ga daar geen slag naar slaan.”

Een woordvoerder van het CDA deelde vervolgens mee dat hij met redelijke zorgen naar de minister was gekomen en met veel grotere zorgen weer wegging: “Het gaat om een project van bijna honderd miljoen euro, maar u kunt niet aangeven hoe ver we zijn.”

De woordvoerder van de VVD vroeg “waarom bij de Operatie BRP geen realistische planningen gemaakt kunnen worden met bijsturing gaandeweg in plaats van achteraf.”

De minister antwoordde dat het project, met al die betrokkenen (bijvoorbeeld alle Nederlandse gemeenten), daarvoor veel te complex is.

Intussen heeft WOB- en ICT-expert Brenno de Winter namens alle Nederlandse burgers een WOB-verzoek ingediend naar de gang van zaken rond de BRP.

Bron: Computable februari 2017