Digital

Digital

Nieuws

Ordina zoekt menselijke maat

De grote ICT-dienstverlener Ordina gaat grootschalige veranderingen doorvoeren in zijn personeelsbestand. Dat moet ‘minder IT’ en meer ‘menselijke maat’ worden. Daarom is het bedrijf op zoek naar ongeveer vijfhonderd nieuwe medewerkers die geen klassieke ict-achtergrond hebben. Waarom? Een woordvoerder tegen Computable: “Onze klanten vragen steeds vaker om medewerkers die technologie en mensen kunnen verbinden. Meer dan vroeger is er behoefte aan collega’s die geen typische it-achtergrond hebben. Door de humanisering van de ict, waarbij technologie en mens steeds meer met elkaar verweven raken, zoeken we mensen met een andere achtergrond. Dat kan een gedragswetenschapper zijn of iemand met een medische opleiding die vanuit zijn medische kennis kan bijdragen aan een ict-toepassing of applicatie voor de eindgebruiker.”

Vorig jaar richtte Ordina al een innovatiecluster op. Daarin ontwikkelen medewerkers uit verschillende disciplines allerlei toepassingen, zoals een trainingstoepassing op basis van virtual reality voor de Nederlandse Marine.

Een jaar daarvoor deelde Ordina mee dat het flink zou snijden in het personeelsbestand vanwege teruglopende overheidsopdrachten. Ook ging het bedrijf toen al aan de slag met verjonging.

Bron: Computable januari 2017