Digital

Digital

Nieuws

Bedrijven staan de eigen digitale transformatie in de weg

Organisaties belijden met de mond de boodschap dat digitale transformatie steeds belangrijker wordt, maar bij veel bedrijven werken interne factoren de digitalisering juist fors tegen. Het gevolg is dat bedrijven het risico lopen ingehaald te worden door de concurrentie. Dat concludeert onderzoeksbureau Telindus op basis van een enquête onder 400 IT-professionals.

Een kwart van de ondervraagden stelde vast dat het hen maar niet lukt om hun management te overtuigen van de noodzaak om digitaal te transformeren. Ook een kwart noemt het bijna onmogelijk om medewerkers mee te krijgen. Dat zijn de belangrijkste oorzaken voor de slome ontwikkeling van de digitalisering. Daarnaast spelen gebrek aan mankracht, budget en kennis een rol.

Een woordvoerder van Telindus: “De IT-afdeling heeft jarenlang enkel aan de achterkant geopereerd binnen bedrijven en ik begrijp dat het nog wennen is om IT als strategisch sparringpartner te zien. Maar dat is wel noodzakelijk.”

Anders lopen de klanten weg naar de concurrent die beter voldoet aan het verwachtingspatroon van de klant. En dat verwachtingspatroon is toch vaak: “Alles is mogelijk en we willen het nieuwste van het nieuwste.”

Bron: AG Connect januari 2017