Digital

Digital

Nieuws

Donald Trump praat met Silicon Valley

Tijdens zijn verkiezingscampagne zei hij de nodige lelijke dingen over de hoogtechnologische bedrijven in Silicon Valley – een bijdrage aan de werkgelegenheid in de Verenigde Staten zouden ze bijvoorbeeld niet leveren. Niet voldoende in elk geval. Maar nu blijkt Donald Trump toch bereid om met een delegatie uit Silicon Valley te overleggen. In het kader van de voorbereiding van het presidentschap bezoekt de delegatie hem helemaal in New York. Ze zullen aan een ronde tafel gaan zitten voor een ‘rondetafeldiscussie’.

De ontmoeting is geregeld via Trumps adviseur Peter Thiel, een investeerder in (nieuwe) technologie die ook in het bestuur van Facebook zit.

Trump is niet erg geliefd bij techbedrijven omdat hij als politieke speerpunt onder andere noemde dat Apple weer in eigen land iPhones moet gaan produceren en de FBI toegang moet krijgen tot de systemen van allerlei leveranciers.

Het is niet duidelijk wie deel uitmaken van de delegatie, maar het zullen geen krullenjongens zijn. Namen die circuleren: Mark Zuckerberg van Facebook, Tim Cook van Apple en Sundar Pichai van Google.

Bron: Emerce december 2016