Digital

Digital

Nieuws

Amerikanen hacken steeds legaler

De Amerikaanse senaat heeft de FBI toestemming gegeven om zelf computers van verdachten te hacken. Omdat informatie internationaal is, zal het hacken zich ongetwijfeld niet gaan beperken tot Amerikaanse computers van Amerikaanse verdachten. Dat schrijf het Belgische tijdschrift Knack.

De FBI mag voortaan meteen gaan hacken als het beschikt over een digitaal huiszoekingsbevel. Zo’n bevel kan door de plaatselijke rechter worden afgegeven en geeft toestemming om computers van op afstand te hacken.

Waarom? Omdat de FBI alleen zo een verdachte bij de kladden kan grijpen die technologie misbruikt om zijn verblijfplaats te verdoezelen. Dat is de officiële reden. Maar feitelijk beschikt de FBI nu over legale middelen om iedereen te hacken.

Moeten we in Nederland en België ook bang zijn? Welnee, het maakt immers geen verschil of je door de pitbull van de beneden- of de bovenburen wordt gebeten: “Buitenlandse gebruikers worden al enige tijd met de regelmaat van de klok gehackt door de NSA.”

Bovendien zijn er ook miljoenen hackers in de wereld die op niemand zijn toestemming wachten om eens gezellig uw gegevens te bemachtigen.

Bron: Knack december 2016