Digital

Digital

Nieuws

Vlaamse gemeenten worden digitaal en sociaal

Bijna verbijsterd constateert het roemruchte blad Knack het: steden en gemeenten in Vlaanderen worden steeds actiever op sociale media. In veel gevallen maken ze actief gebruik van Facebook (73%) en Twitter (65%).

Er blijkt een duidelijk verband tussen de omvang van de gemeente en de hoeveelheid sociale activiteiten die zij ontplooit op internet. Zo hebben alle gemeenten met meer dan 50.000 inwoners een Facebooksite én een Twitteraccount. De relatie blijkt het sterkst op twitter.com: van de gemeenten met minder dan 20.000 inwoners (213 van de 308 Vlaamse gemeenten vallen daaronder) is ruim veertig procent daar niet actief.

Een gewone Vlaamse gemeente heeft ruim 20 duizend inwoners, ruim tweeduizend facebookfans en ruim duizend volgers op twitter. Geen slecht bereik.

Tot slot moet Knack wel constateren dat België achterloopt bij Nederland. Daar heeft 90 procent een Facebook,pagina en zit bijna 100 procent op Twitter. Ook maken Nederlandse gemeenten veel actiever gebruik van de sociale media, terwijl Vlaamse gemeenten veelal een slapend account hebben.

Bron: Knack november 2016