Digital

Digital

Nieuws

Voor jezelf loop je het hardst…

Nick van der Meulen, onderzoeker aan de Rotterdam School of Management, deed onderzoek naar ‘het nieuwe digitale werken’. Met zijn open kantoren, werken vanuit de cloud en thuiswerken als aandacht en bezinning nodig zijn.

Zijn conclusie: het nieuwe werken werkt, maar wel onder een aantal voorwaarden. En die voorwaarden hebben vooral te maken met het management. Het management moet medewerkers voldoende vertrouwen geven en naar hen luisteren “als ze hun weg proberen te vinden in de nieuwe digitale werkplek”. En het management moet zelf het goede voorbeeld geven en werken volgens de nieuwe afspraken en spelregels. “Als je kiest voor een kantoor met flexibele tijden en werkplekken, moet je ook een flexibele houding aannemen.”

Een onderzoek vol open deuren? Volgens Van der Meulen niet. Tegen NRC: “Er is al zo ontzettend veel geschreven over de nieuwe manier van werken, dat ik eens goed wilde onderzoeken welke onderdelen van de digitale werkplek nu werkelijk invloed hebben op de prestaties van een bedrijf.”

Zijn belangrijkste conclusie: werknemers die vertrouwen en autonomie krijgen, gaan harder lopen voor de baas. En een week later beginnen ze voor zichzelf, want voor jezelf loop je het hardst…

Bron: NRC november 2016