Digital

Digital

Nieuws

Leg eens een schooltje plat!

Vroeger maakte je je ongenoegen over je school, met al zijn verschrikkelijke rectoren, conrectoren en leraren, via de schoolkrant bekend. De enige lol die je eraan had: je moest af en toe op het matje komen bij de rector.

Vandaag de dag hebben middelbare scholieren het gemakkelijker: “Voor een paar euro kopen ze een programma dat in één keer een enorme hoeveelheid digitale verzoeken op het schoolnetwerk afvuurt” en hop! Het netwerk van de school ligt voor een halve dag plat. Het is een mooie tijd om jong te zijn. Tientallen scholen zijn jaarlijks het slachtoffer van de digitale Sturm und Drang van onze talentvolle jeugd.

Scholen, en vooral middelbare scholen, zijn het zat, schrijft het Algemeen Dagblad. Dus zoeken ze de confrontatie met hackende leerlingen. Erg hard is die confrontatie overigens niet. De meeste scholen hebben alle begrip voor de jeugdige overmoed van hun leerlingen. Een woordvoerder: “Eigenlijk halen ze digitaal kattenkwaad uit.”

Zou die woordvoerder begrijpen dat zijn opvatting zal worden opgevat als een lelijke belediging? Middelbare scholieren doen niet aan ‘kattenkwaad’, die willen serieus genomen worden!

Bron: AD november 2016