Digital

Digital

Nieuws

Kritiek? Digitaal bombardement!

Brian Krebs is een kritisch blogger met een eigen website. Onlangs publiceerde hij een onaardig artikel over hackers en noemde enkele hackers bij naam. De gevolgen lagen voor de hand: zijn website kreeg de grootste en langdurigste aanval van hackers ooit. Op het hoogtepunt was er een verkeersstroom van 665 gigabits per seconde naar de site. Vergelijkbaar met tien miljoen auto’s die tegelijkertijd de Herengracht op willen.

De aanval op Krebs is waarschijnlijk uitgevoerd door een enorme serie gekoppelde gehackte apparaten. Niet alleen pc’s maar ook camera’s en videorecorders met een IP-adres. The Internet of Things is een boeiende speelweide voor mensen die kwaad willen. Of een beetje willen pesten.
Een deskundige: “Dit duidt er op dat iemand een botnet tot zijn beschikking heeft waar we nog nooit van hebben gehoord. Het DDoS-verkeer kwam trouwens van over de hele wereld, wat ook een indicatie is voor de grootte van het net.”

Krebs zelf was best trots: “Ik ben getroffen door een van de grootste aanvallen die het internet tot nu toe heeft meegemaakt.”

Bron: AG Connect september 2016