Digital

Digital

Nieuws

Google Allo maakt gesprekken lekker makkelijk

Google heeft dan eindelijk Allo, zijn chat-app voor Android en iPhone, uitgebracht. Allo biedt allerlei (al breed bekende) mogelijkheden om te chatten. Het bijzondere is de rol van de ‘slimme assistent van Google’.

Wil je Allo gebruiken, dan heb je alleen een telefoonnummer nodig. “En je moet natuurlijk je Blackberry Passport weggooien,” treurt Ronald Groeneweg, managing partner van Digital.
Een Google-account is dus niet nodig, maar kan wel handig zijn, vindt Google, want je kunt je account koppelen aan Allo, en kan de slimme assistent in je agenda kijken.

De slimme assistent van Google (die overigens nog niet is uitontwikkeld) kan zelfs meedoen aan de gesprekken die je voert met je medemens. Zo kun je, bij het plannen van een lunchafspraak, de assistent vragen vast een tafel te reserveren bij een goede Italiaan aan een Utrechtse gracht.

De digitale assistent is een heuse bemoeial. Als ie antwoord geeft op een vraag, laat ie ook automatisch suggesties om door te vragen zien. Zo kun je de rest van je leven op de automatische piloot gesprekken voeren zonder dat iemand het merkt.

Ook in gesprekken met vrienden toont Allo automatische suggesties voor antwoorden. Als iemand ‘goedemorgen’ zegt via Allo, kun je met één druk op de knop die groet beantwoorden. Voorlopig werkt dat overigens alleen nog in het Engels. Maar wie praat er dan ook nog Nederlands met zijn vrienden?

Leuk filmpje is te vinden op The Verge

Bron: The Verge september 2016