Digital

Digital

Nieuws

Hop! weer een nieuw zaaksysteem

Dictu, de Dienst ICT Uitvoering van de Rijksoverheid, organiseerde in 2015 een aanbesteding voor een zaaksysteem, met name bedoeld voor de Inspectie Gezondheidszorg (IGZ) en het Agentschap Telecom (AT). De meest zaakgerichte rijksorganisaties (kennelijk).
De aanbesteding flopte.
In 2016 koos Dictu een andere tactiek en deed een uitvraag “via de bestaande raamovereenkomst voor applicatie-ontwikkeling” bij een aantal grote ICT-bedrijven. Atos won. Lees goed: ‘applicatie-ontwikkeling’. Atos gaat dus een zaaksysteem bouwen voor de rijksoverheid, samen met Pegasystems, “een Amerikaanse leverancier van software voor business process management en klantrelatiebeheer”.

Alsof er nog niet genoeg zaaksystemen zijn.
Om Gerard Reve te parafraseren: “Hoewel er al heel wat zaaksystemen zijn, juichen wij uw voornemen toe.”

Overigens maakte Dictu een maand of zes geleden bekend dat het al een basisvoorziening voor zaakgericht werken in het leven had geroepen. Een zaaksysteem in de cloud, gebaseerd op het softwareplatform Blueriq van ict-leverancier Everest, waarmee de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) aan de gang ging. Dat zaaksysteem bleek niet te passen bij IGZ en AT.

Duister allemaal. Niet simpel.

Bron: Computable september 2016