Digital

Digital

Nieuws

Papier blijft populair

Nederlandse kantoorarbeiders blijven verslaafd aan papier. Bijna een kwart van hen print dagelijks nog iets uit en meer dan een kwart loopt zelfs meer dan één keer per dag naar het printapparaat. Dat stelt Multiscope vast na onderzoek onder meer dan vijfhonderd medewerkers van Nederlandse bedrijven.
Wat print men zoal? Meestal rapportages, verder papieren spul voor gebruik, interne memo’s en beleidsstukken (‘leest zo makkelijk’). Maar zelfs presentaties, offertes en facturen staan hoog op de lijst van wat de printer uitspuugt.

Jongere werknemers printen iets minder vaak dan oudere, maar het verschil is niet erg groot. Kennelijk kijken jongeren de kunst van het ouderwets werken af van de ouderen, of hebben zij er niet zoveel moeite mee voor ouderwets te worden versleten. “Opa wil meedoen met de mode van rondhobbelen met een tablet, maar ik niet.”

De grootverbruikers van printers vind je in sectoren financiën, secretariaat en personeelszaken. IT’ers printen het minst.

Een woordvoerder van Epson Nederland, opdrachtgever voor het onderzoek, tegen Computable: “Er zijn veel voordelen aan het digitaal informatie delen, maar tot de technologie ons dezelfde flexibiliteit en hetzelfde gebruiksgemak biedt als papier, zullen we papier ernaast blijven gebruiken.”

Bron: Computable augustus 2016