Digital

Digital

Nieuws

Zaakgericht werken met conflictdetectie en signalisatieplan

Het Belgische IT-bedrijf Merkator heeft het platform Eagle op de markt gebracht. Met dit platform kunnen overheden hun vergunningsproces voor de openbare ruimtes digitaliseren. Het platform richt zich op een optimale workflow die het vergunningsproces van begin tot eind ondersteunt. Een woordvoerder: “Burgers kunnen online een aanvraag indienen voor bijvoorbeeld een verhuislift of een container. De gemeente kan die dan verwerken.”

Het platform kent allerlei interessante functionaliteit, onder meer ‘conflictdetectie’. Als een ander een vergunning heeft op de locatie waar jij er een aanvraagt, gaat een rood lampje branden. Ook helpt het bij het opstellen van ‘een signalisatieplan’ voor complexe of gevaarlijke situaties. En ja hoor, met Eagle kun je ook een verzoek om intern advies uitzetten en betaling voor een vergunning regelen. Een heus zaaksysteem dus.

Het platform Merkator voldoet aan het Belgisch wettelijke kader zoals dat is vastgelegd in het generiek informatieplatform openbaar domein.

Bron: Computable België augustus 2016