Digital

Digital

Nieuws

Molenwaard digitaliseert door

De gemeente Molenwaard heeft een nieuwe primeur: het proces rond het opmaken, beheren en versturen van facturen verloopt volledig digitaal. Al in 2012 ging de gemeente van start met digitaal verwerken van inkomende facturen. Softwareleverancier Lucom Benelux begeleidt Molenwaard op het facturenpad.

Molenwaard – een van de eerste gemeenten met het sympathieke zaaksysteem Mozard - staat nummer 3 op de ranglijst van overheden met de beste digitale dienstverlening. Molenwaard werkt vanuit een virtueel gemeentehuis. De facturenstroom kon niet achterblijven.

De facturen van de gemeente komen vanuit drie invoerkanalen via de Lucom-applicatie automatisch in het financieel systeem terecht. Een van die drie kanalen is het zaaksysteem Mozard. Het systeem van Lucom zorgt huisstijl en opmaak van de factuur. Aan de factuur kunnen bijlagen worden toegevoegd. Daarna verzendt de applicatie de factuur digitaal. De facturen worden digitaal verzegeld om ‘spookfacturering’ tegen te gaan.

Molenwaard houdt zelfs rekening met het type factuur: een privaatrechtelijke wordt anders behandeld dan een publiesrechtelijke. En nog mooier: de ontvanger van de factuur, vaak gedupeerde genoemd, kan met één muisklik een interactief reactieformulier openen voor het stellen van vragen of het spuien van gal.

Alle communicatie wordt ook weer opgeslagen en gearchiveerd bij de factuur. Zo ontstaat vanzelf een archief ‘met zoek- en verzendopties’.

Bron: Computable juli 2016