Digital

Digital

Nieuws

Bluetooth 5: de volgende revolutie

De nieuwe versie van draadloze techniek Bluetooth bestormt tegen de kerst of net na nieuwjaar de wereld. Bluetooth 5 richt zich vooral op het ondersteunen van alles wat met Internet of Things (IoT) te maken heeft. Het bereik wordt vier keer zo groot en de capaciteit van dataverzending acht keer zo groot. Dat deelt de Bluetooth Special Interest Group (SIG) mee. Dankzij Bluetooth 5 moeten mensen via hun handtasjes, truien en piercings voortdurend met internet verbonden zijn. En dus te volgen zijn.

Omdat de verzendcapaciteit toeneemt, zullen intelligentere en complexere data kunnen worden overgedragen. De manier waarop Bluetooth-apparaten informatie doorgeven, zal veranderen. Best mogelijk dat die ontwikkeling het begin van het einde van apps is.

Bluetooth 5 bevordert “een nieuwe generatie van contactloze diensten, zoals locatierelevante informatie en navigatie”, stelt SIG: ‘‘Bluetooth 5 zal de manier waarop mensen het IoT ervaren transformeren door het om te vormen tot iets dat eenvoudig en naadloos om hen heen gebeurt, “ schrijft Knack. “Een toenemend operationeel bereik maakt connecties mogelijk met IoT-apparaten die veel verder reiken dat de muren van een gemiddelde woning, terwijl de toenemende snelheid leidt tot snellere dataoverdracht en software-updates voor apparaten.”

Bron: Knack juni 2016