Digital

Digital

Nieuws

Reuring op ICT-markt gemeenten

IBM en Capgemini bestormen samen de gemeentelijke markt met ‘een geïntegreerde standaardoplossing voor het sociaal domein’. De naam van het ding is Curam. Het is een product van IBM voor de sociale zekerheid, zorg en pensioenen met klanten in Ierland, Duitsland en België. Capgemini werpt zich in Nederland op als implementatiepartner. Het duo staat klaar voor de eerste aanbesteding.

IBM en Capgemini gaan de concurrentie aan met de leidende leveranciers op de gemeentemarkt, Centric, Pinkroccade en Procura. Een woordvoerder van Capgemini weet waarom zijn combinatie gaat winnen: “Wij breken silo’s af met onze suite en bieden met Curam één oplossing voor de digitalisering van de dienstverlening in het sociale domein. De tijd is gekomen om een adequaat systeem neer te zetten dat zowel de sociale zekerheid als de jeugdzorg kan ondersteunen en waarbij de cliënt centraal staat.”

Uiteraard is Curam modulair van opzet en biedt het volop cloudplezier. Curam is een oorspronkelijk Iers product waarvan de ontwikkelaar (Cúram Software) in 2011 is opgekocht door IBM.

Curam is Iers voor zorg.

Bron: Computable juni 2016