Digital

Digital

Nieuws

Dirk maakt de betere trein

Dirk Ahlborn, de CEO van Hyperloop, sprak op het hightech-festival The Next Web in Amsterdam. Zijn boodschap: de trein is een volstrekt verouderd vervoermiddel dat alleen nog bestaat door een gebrek aan interesse in innovatie.

Het product van zijn bedrijf, de Hyperloop, is een noodzakelijke stap naar de toekomst die de trein overbodig maakt. De Hyperloop is namelijk wel zuinig, kan niet ontsporen, is snel en niet duur. Dirk: “Metro’s en treinen maken wereldwijd geen winst. Onze Hyperloop kan het traject Los Angeles - San Francisco in acht jaar winstgevend maken als we een ticketprijs van 30 dollar hanteren. Dat is ongekend.’

Elon Musk, de man achter Tesla, is de bedenker van de Hyperloop. Hij had zelf geen tijd het ding te ontwikkelen en gaf zijn ideeën cadeau aan het publiek. Ahlborn pikte ze op. De Hyperloop is een vernieuwde versie van de hoge snelheidstrein en raast met ongekende snelheid door een buis. De snelheid van het geluid. Hoe kan dat? Doordat in de buis een lage drukgebied heerst.
Daardoor heeft de Hyperloop weinig weerstand. De energie die het vervoermiddel gebruikt, wordt opgewekt door zon en wind. Daardoor is alles goedkoop en duurzaam aan de Hyperloop.

Dirk: “Het spoor is een dinosaurus. De hogesnelheidstrein is enorm duur en we blijven er maar oude infrastructuur voor bouwen. Dit kan veel beter.”

Of het erg gezellig reizen in de Hyperloop is, vertelde Dirk niet.

Bron: Knack.be mei 2016