Digital

Digital

Nieuws

Apple wil zakelijke markt op

Apple heeft het even wat moeilijker. De verkoop van topapparaten als de iPhone groeit niet meer en nieuwe vindingen voor de consumentenmarkt zijn ook niet aangekondigd. Daarom wil het bedrijf zich laten gelden op de zakelijke markt, bijvoorbeeld in België. Daar was het jaren achtereen de opvallende afwezige.

SAP en Apple hebben bekendgemaakt dat ze gaan samenwerken. Zodat Apple apps kan ontwikkelen voor het eigen platform van SAP, Hana. En SAP is een grote speler op de zakelijke markt in België. Dat geldt ook voor Microsoft, een grote concurrent van Apple. Microsoft heeft zich altijd gericht op consumenten én bedrijven en heeft op de zakelijke markt een enorme voorsprong op Apple.

Veel Belgische bedrijven geven hun medewerkers niet meer standaard een iPhone, maar kiezen voor Android-apparaten. De samenwerking met IBM (vanaf de zomer van 2014) en Cisco (vanaf september 2015) heeft Apple nog weinig opgeleverd.

De enige oplossing, volgens de Belgische Computable: Apple moet leren luisteren naar grote ondernemingen, zijn prijzen aanpassen en zich richten op meer dan alleen de iPhone en de iPad. Zeker de iMacs en de laptops van Apple zijn aan innovatie toe.

Bron: Computable.be mei 2016