Digital

Digital

Nieuws

Jan Möller neemt afscheid

Op woensdag 11 mei 2016 nam Jan Möller met een lezing getiteld ‘Obstakels voor duurzame toegankelijkheid’ afscheid van het vak. Hij gaat genieten van zijn welverdiende pensioen, maar wie hem nodig heeft kan hem gewoon appen of mailen. Ook zal hij blijven schrijven over het vak ‘als daar aanleiding toe is’.

Jan – afgestudeerd psycholoog – begon zijn loopbaan als wetenschappelijk medewerker, onder meer met onderzoeken naar de psychologie van de beeldscherminteractie. In de jaren tachtig en negentig was hij enige tijd IT-consultant, aan het einde van de jaren negentig ging hij werken voor de overheid. Daar was hij een van de voorlopers op het gebied van digitaal archiveren en digitale duurzaamheid.

Zijn lezig voor een publiek van collega’s en vakgenoten startte hij met een film uit het jaar 1998. Die film, gemaakt in opdracht van de overheid, schetste op heldere manier het probleem van digitale duurzaamheid dat (in iets gewijzigde vorm) nog steeds bestaat.

Daarna schetste Jan op een heldere manier de drie ‘obstakels’ die een vlotte realisatie van digitale duurzaamheid en digitale archivering bemoeilijken.
Allereerst is daar het verschijnsel ‘digitaal is ongeduldig’: de digitale wereld is (anders dan de papieren) aan veel veranderingen onderhevig en heeft vaak een vluchtig karakter. Daarom moet ‘archiefwaardige informatie’ tijdens het proces worden gevangen en op een duurzame manier opgeslagen, anders ben je die informatie voorgoed kwijt.
Dat leidt direct tot het tweede obstakel: informatie tijdens het proces vangen betekent een enorme verandering op de werkvloer die – door de steeds voortschrijdende digitalisering – een continue verandering is. En het is niet het grootste plezier van mensen: steeds maar weer veranderen.

Daarom zul je als organisatie ook steeds je moeten richten op wat Jan onderscheidt als derde obstakel: ‘feedback en toezicht’. Organisaties moeten kwaliteitssystemen inrichten én invoeren die ervoor zorgen dat de verandering beklijft, en de kwaliteit van de digitale archivering kan worden geborgd. Ook die manier van werken komt maar bij weinig organisaties soepel tot stand.

De conclusie: het is een voortdurend veranderende wereld waarin het informatievak voortdurend om nieuwe, enthousiaste mensen vraagt. Die willen leren van mensen als Jan en uiteindelijk het stokje willen overnemen.

Als de presentatie van Jan digitaal beschikbaar komt, zullen we daar zeker nog over berichten.

Bron: Digital mei 2016